Спипаха 9 дилъри на дрога в Бургаско

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения,

са задържани шест мъже и три жени /на възраст между 26 и 41 години/, като са образувани четири бързи производства и пет преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерните случаи са свързани със : 

- задържането на 41-годишна криминално проявена и осъждана софиянка, осъществено около 15.30 ч. на 14 януари т.г. в хотелска стая, разположено в хотел в к-с „Изгрев”. 

Намерени и иззети са : плик със суха зелена тревна маса / канабис/ и различни по вид разфасовки с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/ с общо тегло около 40 гр. 

Софиянката е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

- задържането на 32-годишна криминално проявена бургазлийка, осъществено на 14 януари т.г. около 19.30 ч. в района до комплекс „Съни хил” в ж.к. „Меден Рудник” от служители на Четвърто Районно управление – Бургас. 

При задържането жената пуснала на земята пластмасова чаша с бяло кристалообразно вещество в нея, реагирало при направения полеви наркотест на „метамфетамин”. 

При извършения личен обиск е намерено и иззето топче с червено прахообразво вещество /червен фосфор/ с тегло около 10 гр., а при претърсване в дома на бургазлийката, разположен в бл. 361 в к-с „Меден Рудник”, е открито и  иззето бяло кристалообразно вещество с тегло около 100 гр., вероятно метамфетамин /точният състав на веществото е в процес на изясняване/. 

Бургазлийката е задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови