26-годишна бургазлийка шофира дрогирана, два пъти арестувана за ден

При проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества в Бургаска област са установени общо пет случая. 

Водачите са на възраст от 20 до 32 години, сред които и една 2- годишна бургазлийка, хваната два път. 

Двама от водачите  на 22 и 24 години  шофирали след употреба на метамфетамин, един 32-годишен водач от кюстендилското село Слокощица шофира т.а. „Форд Транзит” след употреба на амфетамин, един водач от сунгурларското село Костен шофирал л.а. „Фолксваген Голф” след употреба на: амфетамин, метамфетамин и кокаин. 

26-годишна бургазлийка, шофирала л.а. „Ауди А 4” е задържана два пъти в рамките на няколко часа за шофиране след употреба на метамфетамин и канабис. Първият от тях е на 08.04.т.г. около 16.50 ч. в района пред хотел «Диамант» в Слънчев бряг, когато служители от Районно управление - Несебър установили, че по време на извършваната проверка бургазлийката, движеща се с автомобила си от Свети влас към Несебър, била силно притеснена и със забавени реакции. 

Тестът за употреба на наркотични вещества бил положителен за канабис и метамфетамин. Жената отказала да даде кръв за химичен анализ. Табелите на управлявания от нея автомобил са свалени, а след полицейско задържане, бургазлийката е освободена. По случая е  образувано бързо производство. 

Няколко часа по-късно - около 22.00 ч. в района на кръговото кръстовище на вход-изход за кв. «Сарафово», служители от Пето Районно управление – Бургас спрели автомобила на 26-годишната бургазлийка, движещ се без регистрационни табели, като водачката отново е тествана за употреба на наркотици /тестът отново бил положителен, но този път бургазлийката дала кръв за химичен анализ/. 

Жената е задържана за срок до 24 часа. По случая  е образувано бързо производство. 

В три случая водачи на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови