Лов на дрогирани шофьори в Бургаска област, арестуваха 7

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо седем случаи.

Водачите са на възраст от 23 до 31 години. 

Трима от водачите /двама на 23 и един на 31 години/ шофирали след употреба на амфетамин и метамфетамин, двама /на 24 и 30 години/ шофирали след употреба на канабис, един 29-годишен мъж от Черноморец шофирал л.а. „Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация, след употреба на метамфетамин, а един 31-годишен руски гражданин, продължително пребиваващ в Бургас, шофирал л.а. „Мерцедес Ванео“, с бургаска регистрация, след употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис. 

Руснакът е спрян в 17.18 ч. на 27 май т.г. на изхода от къмпинг «Градина» в посока Черноморец от служители на бургаската жандармерия, като е установено, че същият шофира след като на 6 август 2020 год. му е отнета шофьорската книжка за срок от 10 месеца. 

Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества, като пробата за употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис е била положителна. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

В пет случая водачи на автомобили отказали да бъде тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления: спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки. 

На територията на Бургас – град са констатирани 1 367 нарушения на скоростта. В шест случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са двама. 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови