С викове «изрод» и «убиец» приятели на Юмер съпроводиха Рагевски /видео/

Станимир Рагевски, 55-годишен предприемач, обвинен в зловещото убийство на Юмер Мехмед /чийто труп бе намерен разфасован в чували/ днес бе атакуван от приятели на жертвата в съда и само охраната го спаси.

Аверите на Юмер, който бе съден заедно с групата на Димитър Желязков – Очите, се нахвърлиха с викове „изрод“ и убиец“ срещу окования Рагевски, който бе доведен в съдебна зала за мярката му за неотклонение.

Както вече meduzata.com съобщи зловещо убийство в стил мутренските 90-те години потресе Бургас вчера.

Човешки останки, натъпкани в чували и изхвърлени в тръстиките на езерото Вая бяха открити от криминалистите вечерта на 11 август.

Тялото бе на изчезналия на 4 август Юмер Мехмед. 

Убийството е било осъществено с огнестрелно оръжие в жилище, собственост на Рагевски и неговата съпруга /в блок в жк Зорница/. След разстрела, убиецът хладнокръвно е разчленил трупа с нож. Процесът е бил дълъг - в рамките на три дни в жилището, където е извършено убийството.

Частите от тялото са били опаковани в найлонови торби, които били слагани в по-големи чували, след което поставени в бидони, които били изнесени, смъкнати с асансьора и натоварени в автомобила на Рагевски.

Всичко това е било извършено в светлата част на деня, съобщи наблюдаващият прокурор Десислава Трифонова, което според нея доказва „високата обществена опасност на извършеното деяние и дееца“.

Изненадващо, по време насъдебното заседание, в залата беше доведен и Диян Дичев, който според близките на Юмер е съучастник. Той обаче остана не повече от 20 секунди и никой не разбра причината да бъде конвоиран в съда. Дичев беше конвоиран от служители на съдебната охрана, но не беше с белезници. Вчера прокуратурата съобщи, че той е привлечен в качеството на свидетел.

По искане на Окръжна прокуратура-Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Станимир Рагевски. Той е обвинен за това, че умишлено е умъртвил 28-годишния мъж, като престъплението е квалифицирано по чл.115 от НК. 

Определението на Окръжен съд-Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови