Не пуснаха от ареста Деян Готвача, укрил разфасования труп на Юмер /видео/

Окръжният съд в Бургас потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража", наложена на Деян Дичев за укривателство на части от трупа на строителния работник Юмер Мехмед, както и за укривателство на оръжието на престъплението.

Мярката на обвиняемия бе наложена преди седмица от Районния съд в морския град. Окръжните магистрати не допуснаха медии до заседанието, тъй като обвиняемият Дичев и адвокатът му поискали то да се проведе при закрити врата, съобщи Дарик. Обвиняемият е заявил пред съдебния състав, че е оказал помощ и ще продължи да съдейства на разследването.

28-годишният Юмер бе обявен за издирване на 4 август. Части от тялото му бяха открити дни по-късно в тресавище близо до езерото "Вая" в Бургас. Останките бяха намерени след като Дичев лично е завел разследващите до мястото. Там бяха открити бидони, а вътре в черни чували части от трупа на Юмер Мехмед. Няколко дни по-късно полицаи откриха и огнестрелното оръжие, с което е убит младият мъж.

Пистолетът бе открит в аспирация на заведение в Дома на народната армия в Бургас, чийто наемател е Дичев. Обвинението на прокуратурата е, че е участвал в пренасянето, а не в разфасоването. "Ако се приеме, че той е участвал в пренасянето и укриването - важен е мотивът. Защо го е направил? Това също трябва да бъде изяснено, за да може да стане ясно на цялата общественост причините да го направи. Възможно е той да се страхува от една добре смазана машина. Не може да се приеме нещо, че е направено, щом няма доказателства", каза адвокатът на Дичев, Борислав Янков.

Той изтъкна, че "благодарение" на показанията на Деян Дичев се е стигнало и до разкриването на трупа на брокерката на недвижими имоти Теодора Бахлова. 

47-годишната жена бе в неизвестност от 29 октомври миналата година, когато излезе от дома си на улица "Оборище" 38 в Бургас. На 25 август тази година останки от тялото на Бахлова бяха намерени заровени в Парцел 12 в бургаските гробища.

Според разследващите, тялото на Бахлова е престояло повече от три месеца в бидон със силна киселина в частно жилище, после бидонът е бил преместен в търговски обект. След това са предприети действия за прикриване на престъплението.

Към момента обвиняем за убийствата на брокерката на неджими имоти и строителния работник е Станимир Рагевски, приятел на Дичев.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови