Зъб, кост, телефон и ел.трион са новите улики за убийствата на Бахлова и Юмер

Имуществени спорове са в основата на мотивите за убийството на брокерката Теодора Бахлова.

Това заяви днес на брифинг наблюдаващият прокурор по делото Светослав Маринчев. В пресконференцията участваха окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

До този момент обвиняемият Станимир Рагевски не дава никакви обяснения. Това е негово процесуално право. Строителният предприемач е обвинен за две убийства – на брокерката Теодора Бахлова и на строителния работник Юмер Мехмед.

Нашата работа е широкоспектърна, извършваме голям обем дейности, заяви ст. комисар Калоян Калоянов.

„Проверяват се всички икономически и финансови отношения между жертвите и извършителя. Ивръшва се много внимателен анализ и ще се вземе решение за тяхното обединавяне“, допълни той.

В канализацията са намерени част от кост, зъб, които след ДНК анализ е доказано, че са на жертвата Бахлова. 

Намерен е и телефонът, чрез който втората жертва - строителния работник Юмер Мехмед е извикан за срещата. Картата в него е предплатена, плащана е 3 години и е произведено едно-единствено обаждане – това с Юмер Мехмед.

Открит е и електрически трион - в междуетажна площадка в кооперацията, обитавана от Деян Дичев /обвинен за укривателство на части от трупа на Юмер Мехмед, както и за укривателство на оръжието на престъплението/. В този трион е намерена тъкан, която в резултат на изготвената ДНК експертиза е установено, че е на Юмер.

***

До момента привлечен като обвиняем за убийствата е строителният предприемач Станимир Рагевски, но има повдигнато обвинение за готвача Деян Дичев – по чл. 294 за укривателството както на телата, така и на оръжието, с което е извършено престъплението. 

Бахлова и Юмер за убити с огнестрелно оръжие, а пистолетът е открит в заведението на Дичев във Военния клуб в Бургас. Екзекуцията на брокерката е била извършена още в деня на изчезването й през октомври миналата година. 

Веднага след това тялото й е положено в бидон, пълен с разтвор от киселина и вода, където престоява най-малко три месеца. След това останките са заровени в парцел 12 на Гробищния парк в Бургас. 

Юмер изчезна на 4 август т.г., когато се предполага, че е бил застрелян още същия ден.

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови