Съдът не пусна на свобода Деян Готвача /видео/

Окръжният съд в Бургас потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража", наложена на готвача Деян Дичев за укривателство на части от трупа на строителния работник Юмер Мехмед,

както и за укривателство на оръжието на престъплението.

Съдът остави без уважение искането на защитника и самия обвиняем, за промяна на мярката в по-лека.

Дичев мотивира искането си да бъде пуснат от ареста с това, че трябвало да помага на майка си в Карнобат, както и да се грижи за 24-годишната си дъщеря.

Готвачът бе обвинен с постановление от 27 август 2021 г. заради помощта към Станимир Рагевски за разчленяване трупа на Юмер Мехмед от 4 август до 11 август 2021 г. в Бургас. Двамата пренесли с лек автомобил "Мерцедес" трупа до брега на блато, в Бургас, кв. Долно Езерово, където ги скрили във висока папратова растителност.

Деян Дичев укрил в помещение на сградата на ДНА огнестрелното оръжие, използвано за убийството на Ю. М., като спомогнал Станимир Рагевски да избегне, а по-късно и да осуети наказателно преследване за извършеното от него престъпление - убийство (престъпление по чл. 294, ал. 1 от НК).

С постановление от 19 октомври 2021 г. е променено обвинението и Деян Дичев отново е привлечен като обвиняем за съвкупност две престъпления.

Дичев е обвиняем и за това, че от 29 октомври до 27 август 2021 г. е помогнал на извършителя на престъплението Рагевски да избегне наказателно преследване. Без предварително споразумение двамата заличили следите от убийството на Теодора Бахлова, укриване вещите, трупът и куршума от убийството на брокерката.

Дичев е обвиняем и за това, че е помогнал на Рагевски да убие умишлено Юмер Мехмед. Убийството е станало на 4 август 2021 г.

Дичев е привлечен като обвиняем и за това, че на 4 август 2021 г., в Бургас е получил от С. Р. и съхранявал до 24 август 2021 г. в отдушник в мокро помещение на Военен клуб ДНА, огнестрелно оръжие - пистолет "Макаров", както и боеприпаси без да има разрешение.

Магистратите смятат, че заради двете обвинения Деян Дичев може да бъде осъден до осем години затвор и за това не е изтекъл 8-месечния срок на задържане. Има опасност той да извърши ново престъпление, ако бъде пуснат под гаранция.

Според Окръжен съд - Бургас изтеклия период от време на действие на взетата мярка към момента е и в разумните граници в съответствие с чл. 5, § 3 ЕКПЧ с оглед конкретиката на случая.

Текст, снимка и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови