В Бургас: Двама полицаи са пострадали при автогонка с надрусани криминогени

На 23 юли около 19.00 ч. в района на КПП - «Пода» до кв. «Крайморие» служители от «Гранична полиция» подали сигнал за спиране на л.а. «Мерцедес»,

със софийска регистрация, чийто водач не се подчинил на разпорежданията и увеличавайки скоростта си продължил в посока Бургас. Последван е от служебен автомобил, като е поискано допълнително полицейско съдействие. 

«Мерцедесът» преминал през бул. «Тодор Александров»,  ул. «Спортна», ул. «Индустриална» и се насочил към местността «Върли бряг» по черни пътища. 

В центъра на «Върли бряг», поради движение с несъобразена скорост «Мерцедесът» блъска два служебни автомобила «Грейт Уол Хоувър» /паркирани с цел блокиране на пътното платно/, като единия от тях отскача и наранява полицейски служител / същият е прегледан в УМБАЛ - Бургас и освободен за домашно лечение с «фрактура на лявата ръка», без опасност за живота. 

В опит автомобила да бъде спрян са произведени изстрели със стоп-патрони. Засегнат е втори полицейски служител, който е настанен за наблюдение в хирургично отделение на УМБАЛ-Бургас. 

«Мерцедесът» е спрян на входа на Средец и са задържани водачът – 29-годишен криминално проявен и осъждан мъж от ямболското село Джинот и неговия 41-годишен спътник от Зимница. Водачът е тестван за алкохол /дрегерът е отчел отрицателна проба/ и за наркотици /пробата за употреба на амфетамин и метаамфетамин е била положителна/. 

Тестван е и мъжа от Зимница, като алкохолната проба е била отрицателна, а за наркотици – положителна на метаамфетамин. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. 

Работата по случая продължава. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови