Тежко ПТП: Ауди с 12 мигранти кара в насрещното заради полицията

Около 13.02 ч. по пътя Созопол - Бургас, в района на “Ченгене скеле” възниква инцидент с л.а. “Ауди А 6”, със софийска регистрация,

който преди КПП “Пода”, обслужван от гранична полиция, вероятно поради получена информация, обръща посоката си на движение и започна да се движи насрещно на автомобилите, пътуващи в посока Бургас. 

“Ауди”-то успява да блъсне странично четири коли, като в района на “Ченгене скеле” допуска челен сблъсък с л.а “Нисан кубистър”, с бургаска регистрация, чийто водач е откаран в умбал Бургас за уточняване на получените от пътния инцидент наранявания. 

Водачът на “Ауди”-то и неговите спътници, превозвани, както в купето, така и в багажника, са избягали в гориста местност, но благодарение действията на 4 екипа от граничен полицейски участък - Бургас и сектор “специализирани тактически действия” към РДГП Бургас са задържани своевременно. 

Установено е, че водач на “Ауди”-то е 47-годишен грузински гражданин, а превозваните от него 12 мъже са преминали нелегално границата на България и са от сирийски произход. Задържани са в ГПУ Бургас. 

Работата по случая продължава.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови