Разкриха мобилна нарколаборатория в Бургас

Мобилна лаборатория за производство на метамфетамин и голямо количество амфетамин, метамфетамин и канабис, подготвено за пласиране, бяха намерени и иззети в резултат на полицейските действия на служители от ОДМВР – Бургас. 

За срок до 24 часа са задържани трима мъже /двама от Бургас и един от Поморие/.

Мобилната лаборатория, съхранявана в пластмасов куфар, е открита в частен апартамент, разположен на бургаската улица „Дебелт“, обитаван от 42-годишен криминално проявен бургазлия. 

При проверката в жилището служителите от Първо Районно управление – Бургас установили и задържали и втори бургазлия – отново криминално проявен, на 58 години. 

В куфара, с който лабораторията е пренасяна, са открити: предпазна маска, няколко чифта гумени ръкавици, бутилки с различни по вид течности и вещества /сред които и червен фосфор/, необходими за приготвянето на синтетични наркотици /метамфетамин/. 

Намерени и иззети са множество пликчета и чаши с жълтеникаво кристалообразно вещество, реагирало при направения полевия наркотест на метамфетамин /общото тегло на намерения наркотик е около 20 гр./. Работата по случая продължава.

Служители от Районно управление – Поморие извършили претърсване в дома на 33-годишен помориец, разположен на ул. «Ахелой», като намерили и иззели : 42 пликчета със суха зелена тревна маса /марихуана/ с общо тегло около 40 грама, 34 пликчета с бели бучки с неправилна форма /амфетамин/ с общо тегло около 20 грама и 53 пликчета с бяло кристалообразно вещество /метамфетамин/ с общо тегло около 25 грама.

Помориецът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови