Изнасят над 1 млн. евро кеш с хладилен камион през Лесово /видео/

Митнически служители от ТД Митница Бургас откриха недекларирани 1 015 270 евро в товарен автомобил на Митнически пункт Лесово.

Камионът с прикачено хладилно полуремарке пристига на МП Лесово на 17.11.2022 г. на трасе за изходящи товарни автомобили към Турция. Превозното средство пътува без товар по маршрут от Нидерландия към Турция. 

Шофьорът - турски гражданин, обявява в зоната за митнически контрол, че няма нищо за деклариране. По метода „анализ на риска“ служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ селектират превозното средство за щателна проверка. 

В хода на контролните действия митническите инспектори откриват във фабрични кухини около агрегата на хладилното полуремарке пачки с евро банкноти от различен номинал, увити с фолио и облепени с тиксо. Установено е, че общата сума укрита валута е в размер на 1 015 270 евро с левова равностойност 1 985 695 лева.

Недекларираната валута за близо 2 милиона лева е задържана. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Районна прокуратура – Ямбол. 

Действията по разследването продължават. Районна прокуратура – Ямбол привлече към наказателна отговорност турския гражданин Д.А. Престъпното деяние е квалифицирано по чл.251, ал.1 от НК.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови