Дрогиран софиянец превозвал 14 мигранти в линейката, спряна до Средец

Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа К.К. от София. Той е обвинен за това, че противозаконно е подпомогнал 14 чужди граждани, определящи се като сирийци, тунизийци и либийци, да преминават през територията на страната, като обвиняемият е целял да набави облага за себе си.

Престъплението е осъществено на 2 декември т. г. на път, намиращ се в землището на с. Дюлево, общ. Средец. То е квалифицирано по чл. 281, ал.2, т.1, предл.1, т.5, вр. ал.1 от НК.

Подробности за случая предоставиха на медиите днес прокурор Мария Маркова – административен ръководител на Районна прокуратура – Бургас и старши комисар Калоян Калоянов – директор на ОД на МВР - Бургас. Те съобщиха, че чуждите граждани са превозвани със специализиран автомобил – линейка, който е бил спрян за проверка от служители на жандармерията в Бургас. 

Специализираният автомобил е бил с всички белези на линейка, а водачът му, обвиняемият  К.К., е бил облечен с бяла медицинска престилка. Целта е била да бъдат заблудени полицейските служители при осъществяване на проверка на превозното средство на пропускателните пунктове, разположени на територията на цялата област Бургас. Чуждите граждани е трябвало да бъдат превозени до София. 

Линейката е закупена на 28 ноември от търговско дружество, чийто собственик е обвиняемият. 

К.К. е тестван за употреба на наркотични вещества. Резултатът е показал наличие на амфетамин. Обвиняемият е дал кръв за анализ.       

Предстои Районна прокуратура - Бургас да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.К., което ще бъде разгледано от състав на Районен съд - Средец.  

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови