Арестуваха 3 украинци, специалисти във взломните кражби

В резултат на полицейските действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас, сектор «Базова научно-техническа лаборатория» при ОДМВР – Бургас, Второ, Пето Районни управления – Бургас и Районно управление – Несебър по отношение кражбата на сумата

от 500 лева, 20 евро, 10 щатски долара, 5 канадски долара и златни накити /всичко на обща стойност около 1 500 лева/, осъществена на 5 декември, чрез отключване на входната врата от апартамент, разположен в бл. 24 в к-с «Изгрев», собственост на 68-годишен бургазлия, са утановели извършителите на деянието.

Това са трима криминално проявени и осъждани украински граждани /на възраст от 41 до 44 години/, придвижващи се с л.а. «Шкода Октавия», с украинска регистрация/.

Автомобилът е спрян на 9 декември в района на кръговото кръстовище в посока кв. «Сарафово». 

При извършените процесуално-следствени действия са намерени и изззети : три мобилни телефона със заличени имеи номера, в ниша в задната част на тавана на автомобила /два несесера с множество заготовки на ключове, шперцове и технически средства за отключване на касови и секретни заключващи механизми/ и парични суми в банкноти, отговарящи на откраднатите от апартамента в к-с «Изгрев». 

При претърсване в обитаваната от украинците квартира, разположена в с. Равда, са намерени и иззети три мобилни телефона с украински СИМ-карти, както и парични суми в банкноти, отговарящи на откраднатите от апартамента в к-с «Изгрев». 

На 10 декември с прокурорско постановление тримата мъже са задържани за срок до 48 часа. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови