Арестуваха софиянец, събирал «такса спокойствие» по морето

66-годишен софиянец, упълномощено лице във фирма - представител на защитени търговски марки за територията на България, бе задържан в резултат на полицейските действия на служители от отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас.

Същият в началото на активния сезон през 2022 г. събирал „такса спокойствие“ от търговски обекти по Южното Черноморие, предлагащи дрехи и аксесоари с неустановен произход, като обещавал търговците да не бъдат проверявани и артикулите им изземвани при предстоящите проверки. 

И през този сезон 66-годишния софиянец решил да приложи изпитаната схема, като взел сумата от 1 500 лв. от търговски обект в Обзор, стопанисван от 37-годишна жена, на която обещал да не упражнява правата си, като представител на защитените търговски марки. 

Жената алармирала за случая служителите на отдел „Икономическа полиция”, които съвместно с колегите си от ОДМВР – Варна спрели за проверка и личен обиск 66-годишния софиянец. 

В него е намерена дадената парична сума, като предстои да му бъде повдигнато обвинение за вземане на подкуп от търговски обект. Задържан е за срок до 24 часа. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови