Полицията удари наркопласьорите в Бургас и Поморие

Различни по вид и количество наркотични вещества са намерени и иззети в резултат на съвместни полицейски действия на служители от ОДМВР – Бургас и отдел „Югоизточен” на ГДБОП.

Близо 200 грама тревна маса /канабис/ е намерена и иззета от частна къща, разположена на ул. „Мадара” в бургаския квартал „Победа”, обитавана от 20-годишен криминално проявен бургазлия. 

Същият около 14.30 ч на 31 август е проверен в района на плажната ивица до бар «Нептун» в Морската градина, като в него са открити 24 пакетчета със зелена суха тревна маса /марихуана/. 

Извършено е претърсване на дома му, при което в стъклен буркан и пластмасова кутия са намерени и иззети още съцветия зелена суха тревна маса. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Актуалният напоследък „друсан чай” /с общо тегло около килограм/ пък е открит в дома на криминално проявен 41-годишен бургазлия, разположен на ул. „Кракра” в кв. „Победа”. Част от намереното количество е било укрито под мивка в специално пригодена „ниша”. Мъжът е задържан за едно денонощие, но с прокурорско постановление срока на задържане е удължен до 72 часа.

600 грама суха тревна маса /марихуана/ е намерена и иззета от частна къща, разположена в Ахелой, обитавана от 38-годишен криминално проявен мъж от Ахелой, за котгото има данни за това, че отглежда канабисови растения. Същият е задържан за отглеждане на марихуана, като вероятно намереното в дома му количество е част от «тазгодишната реколта». Работата по установяване местоположението на канабисоват анива продължава.

500 хапчета екстази пък са иззети от 37-годишен криминално проявен помориец, който е задържан непосредствено преди извършване на сделка по продажбата на хапчетата. Същите преди това са съхранявани в тайник в дома му, разположен на ул. „Гео Милев” в Поморие. 

Помориецът е задържан за срок до 24 часа, като предстои да му бъде гледана мярка за неотклонение. Констатирано е, че преди около месец 37-годишния криминално проявен е задържан с килограм марихуана.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови