Закрила на детето в Бургас се занимавала с Габриела Славова още през 2021 г.

Срещу Габриела Славова, обвинена заедно с майка си, за убийството на съпруга й Пейо Пеев има заведен иск за отнемане на родителските права още през 2021 г.

Сигнал е подаден, тъй като малолетното дете Михаил Пеев е оставено без надзор, потвърдиха и от Закрила на детето в Бургас.

Габриела Славова - Пеева далеч не е сред най-грижовните майки. Не знам защо са й постановили мярка "домашен арест". Тя не се грижи за детето си. Това потвърди пред News.bg съседът на обвиняемата в Бургас Владимир Павлов.

Павлов, който е и общински съветник, заяви, че Габриела, заедно с майка й Красимира Трифонова и баба й Тона Трифонова са били настанени в общинско жилище на първа линия до морската градина в Бургас.

На апартамента е извършен пълен ремонт за сметка на бургаския бюджет от близо 30 000 лв. Това е станало възможно, тъй като съпругата на вече покойния Пейо Пеев е работила в общината. Още тогава, преди около 3 години и половина, Павлов останал учуден, че семейството идва с бус за 120 000 лв., а в същото време се снабдява с общинско жилище като крайно нуждаещи се.

Семейството на убития Пейо Пеев е живяло в Бургас до преди две седмици, твърди Попов. Още от 3-годишна възраст момчето е оставяно само в апартамент в Бургас. Съседи са виждали, че детето ходи голо и босо навън.

По думите на Павлов детето се е разминало на косъм от инцидент. То е било оставено без надзор и за малко да е блъснато от автомобил. Мъжът е позвънил на тел.112, за да потърси родителите на детето със съдействието на органите на МВР. Чул се е силен трясък, при което на камерите вижда, че Габриела се качва на един автомобил и отпрашва. В същото време детето излязло и викало след нея. Павлов е успял да попречи да се случи нежелателен инцидент. Майката била издирена. Същата дала като обяснение, че "имала спешна работа, а детето ще се справи само".

Преди 3 години е подаден сигнал до Агенция за закрила на детето. Общинският съветник каза още, че е многократно тормозен от бабата на детето Красимира Трифонова. Всички сигнали били пуснати от служебния е-мейл на жената от Министерството на външните работи с цел да се респектират институциите и служебните лица, казва още Павлов.

Припомняме, че Габриела Пеева беше пусната под домашен арест, за да се грижи за децата си. Тя и майка й Красимира Трифонова са обвинени, че умишлено са убили 44-годишния Пейо Пеев. Впоследствие той е бил запален в автомобила си. Според разследващите, причината за смъртта е удушаване. Автомобилът с тялото на убития беше открит опожарен в гориста местност на Витоша, по пътя за хижа "Алеко".

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови