Мигрант загина при преминаване на българо-турската граница

17-годишен младеж от Сирия е загинал при нелегално преминаване на българо-турската граница. Сигнал за това е подаден от фондация "Мисия криле". Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Ямбол, съобщава БНТ.

Сигнал за загинал мигрант е подаден до всички институции в събота. Според фондация "Мисия криле", загиналият е Фади Аббас Ал-Дахер от Сирия на 17 години. Младежът е бил без близки и е преминал границата с други мигранти. На няколко километра от браздата здравословното му състояние се е влошило и е починал.

В началото на тази гориста местност групата мигранти оставят своя спътник 17-годишния младеж и го заравят с обозначителни знаци като записват и координатите къде точно се намира.

Местоположението е открито между боляровските села Малко Шарково и Мамарчево. Направен е оглед на мястото."Казаха, че трупа се намира в спален чувал и е доста далеч оттук и затова имаме съдействието на полицията да ни помогне за да можем да го пренесем", каза фелдшер Георгиева.

Тялото на мигранта е откарано в ямболската морга. Работи се по установяване причината за смъртта.

По първоначални данни няма следи от насилие. Най-вероятната причина за смъртта е изтощение.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови