Хванатата на яхтата дрога е за 1.2 млн.лв. /видео/

Наркотиците, които по-рано днес бяха намерени на борда на яхтата на пристанището в Царево, са на стойност 1,2 млн.лв. Това стана ясно на пресконференция, дадена от окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев, главен комисар Антон Златанов, директор на Главна дирекция "Гранична полиция" и Ирина Димова, зам-директор на Териториална дирекция Митница Бургас.

На наркопазара цената би била доста по-висока. Установени са общо 123 броя плика по 500 грама с марихуана. Намерен е пакет със 120 хапчета - с пико и амфети, и два пакета по 0,300 грама кокаин. Дрогата е намерена в спалнята, под подматрачната рамка на леглото. 

Задържани са двама мъже - българин и румънец. За нашенеца се знае, че не е криминално проявен и все още се установява съпричастността му. Румънецът пък бил с богато досие, през 2016 г. отново е бил хващан с наркотични вещества у нас. Той се занимавам предимно с наркотична дейност. 

Директорът на Гранична полиция гл. комисар Антон Златанов посочи, че яхтата е била регистрирана на българско дружество, което пък е собственост именно на двамата мъже. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови