БСП Бургас показва 13-те кандидати, с които ще бори ГЕРБ в региона

Областното ръководство на БСП в Бургас ще представи утре 13-те си кандидати за кметове в региона.

Имената им вече са утвърдени от Национални съвет на Столетницата и подкрепата си за тях ще декларира членът на Изпълнителното бюро Атанас Мерджанов.

За Бургас кандидат-кмет на БСП ще е адвокатът и острие на опозицията в местния парламент Евгений Мосинов. Той ще има почти непосилната задача да се изправи срещу най-успешния кмет на ГЕРБ в региона Димитър Николов. В Карнобат червените залагат на друг адвокат – Тодор Байчев. За него битката ще бъде още по-тежка, тъй като трябва да се бори срещу Георги Димитров – едно от най-ярките лица на БСП в Бургаско, излязъл като независим този вот.

В Созопол банкерът Тихомир Янакиев ще направи втори опит да излезе срещу Панайот Рейзи от ГЕРБ. Шансовете му изглеждат илюзорни. На олимпийския принцип в Царево излиза бившият кмет Петко Арнаудов, за когото допоследно имаше съмнения, дали ще бъде одобрен от Националния съвет.

За идеята БСП издига кандидатури в Айтос и Поморие – съответно на Андрей Андреев и Никодим Стоянов, които едва ли ще прескочат и 10%. По-сериозни са шансовете на Николай Димитров в Несебър, който е подкрепен от БСП, както и на Стефан Бонев в Камено. Срещу Бонев ГЕРБ и Реформаторският блок извадиха много силна кандидатура в лицето на Жельо Вардунски, уважаван бизнесмен и политик с изключително влияние в малката община.

Автор: Стиляна Божидарова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови