Ще стартира фонд ”За здравето на Бургас”

Предстои мащабно обновление на старите отделения и разкриване на нови структури в Общинския комплексен онкологичен център и в МБАЛ-Бургас

Здравето и образованието на бургазлии са в основата на моята програма. Това заяви по време на представянето на програмата си за следващите четири години кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Бургас за трети мандат Димитър Николов. „Въпреки, че образованието и здравеопазването не са в пряко свързани с дейността на кметовете, чрез своя авторитет и контакти и желание да сътрудничим с всички останали институции, включително и с частния сектор, аз ще се опитам да направя така, че качеството на здравеопазването в нашия град да се подобри, и то значително”, категоричен бе Николов.

Той обяви, че предстои мащабно обновление на старите отделения и разкриване на нови структури в Общинския комплексен онкологичен център и в МБАЛ-Бургас. „Нови високотехнологични апарати ще заработят и в двете медицински заведения. Имам уверението на собствениците на всички частни здравни заведения в Бургас, че в следващите една-две години масирано ще се инвестира в закупуването на високотехнологично оборудване, в качество, в привличането на специалисти, за да се изравни недостигът и липсата на качествени здравни специалисти на територията на града ни”, заяви той.

През следващите години с подкрепа на държавата ще бъде факт изграждането и реконструкцията на новия Медицински факултет. „В Бургас трябва да се обучават лекари, трябва да се изгражда съвременна високотехнологична база, за да може рязко да се подобри състоянието на здравеопазването в града ни. Това ще повлияе и на качеството на дейността в здравните заведения в град Бургас и получаването на лиценз за клинични клиники”, обясни Николов.

През следващата година ще се увеличи капацитетът на Социалната трапезария и на броя на потребителите на Домашен социален патронаж. По думите на Николов, ще стартират десетки нови социални и здравни услуги. „Моята амбиция, заедно с активното мнозинство на Общинския съвет, да стартираме нов фонд ”За здравето на Бургас”, съобщи Димитър Николов. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови