Обръщат вота в Карнобатско с новорегистрирани

„Омръзна ни хора, които никой не е виждал, да решават кой да ни бъде кмет! Така беше на предните общински избори, сега отново имаме 130 души „внос”,

оплакаха се жители на карнобатското село Соколово.

Постоянно живеещите в населеното място са 258 души, с новорегистрираните по настоящ адрес набъбват с още една трета.

„Голяма част от изборните пришълци са от Айтоския Балкан, ще ги докарат с автобуси и пак ще си заминат”, недоволстват местните жители и искат някой да се намеси и да направи проверка. Хората в селото са в открита вражда помежду си, заради практиката вота да се решава с изборни парашутисти.         

Това беше и основният проблем, който те представиха пред кандидатите на ГЕРБ за кмет на Карнобат Владимир Крумов и на село Соколово Павлин Паскалев.

„Слагам си ръка на сърцето, че не съм регистрирал нито един човек”, заяви Паскалев. Никой от другите кандидати, също присъстващи на срещата, не се осмели да го последва.

За кмет на Соколово се борят петима претенденти – от МК „Левицата”, МК „Карнобатлии за Карнобат”, ДПС, Българска социалдемокрация и ГЕРБ.

„Ние сме единствените, които имаме реална Програма за развитие на общината за следващите четири години и основен акцент в нея е поставен именно върху малките населени места”, коментира кандидат-кметът на Карнобат Владимир Крумов.

В плана влиза осигуряване на редовен транспорт до селото, което е само на 2 километра от града, улично осветление, редовно сметосъбиране. Крумов се ангажира да помогне и за изграждането на параклис в селото.  

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови