Реформаторите сгазиха лука

Ядосаха и бургаския кмет

Притесниха ни коментарите, като че ли Плевен се е освободил от нещо и е бил управляван изключително зле от ГЕРБ и това се каза от най-близката ни приятелска структура – Реформаторския блок, с който управляваме в правителството, партнираме си на много места в местната власт и на който разчитаме за стабилността на държавата. Това каза пред бТВ кметът на Бургас Димитър Николов, който също е от ГЕРБ.

По думите му премиерът Бойко Борисов има основание да бъде гневен. Реформаторите се изказаха много по-яростно срещу ГЕРБ, отколкото БСП, изтъкна Николов.

Макар че вчера Борисов заяви, че е положил огромни усилия ГЕРБ да падне в Плевен, по думите на Николов щабът и организацията на партията в града са направили всичко възможно да спечелят изборите.

Приемаме резултатите, макар че имаме повече от 6 подадени жалби. Притеснително се стопи разликата между двамата кандидати. Същата е ситуацията и в Добрич, допълни бургаският кмет.

Според Николов местният вот е препотвърдил управленската формула в момента.

Много от общините в т. нар смесени райони вече припознават и ГЕРБ като партия, която може да реши проблемите им на местно ниво. Досега единствено припознаваха ДПС, а сега без притеснение и страх гласуват за ГЕРБ, посочи Николов.

Според Николов високите резултати на ГЕРБ на местния вот не са преяждане с власт, а просто победата е факт.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови