Шефът на БСП-Бургас Евгений Мосинов хвърля оставка след фиаското на изборите

Общинският председател на БСП-Бургас Евгений Мосинов ще подаде оставка пред Пленума тази вечер.

Това съобщи за Флагман.бг един от активистите, който също ще присъства.

Причините за това политическо фиаско са комплексни, но най-важната е дълбокото му разочарование от това, че не срещал никаква подкрепа от своите.

Резултатите от местните избори показаха, че адвокатът е получил по-малък вот, отколкото листата, което означава, че мажоритарно той не може да разчита на електората си. От друга страна, в понеделник,  в навечерието на редовната общинска сесия, Мосинов бил сюрпризиран от собственото си общинско ръководство с предложението за зам.председател на местния парламент да бъде издигнат Бенчо Бенчев. Богатият бизнесмен, който на всички избори си самофинансира избираемо място в листата  на БСП, и това е обществена тайна, ще изглежда от трибуната еднакво атрактивно с другия зам.председател от НФСБ – Георги Дражев. Бенчо никога не се е изказвал на сесия и е странно как би стоял като водещ на заседание. За него е известно, че правилната артикулация не е най-силната му страна. При Дражев с ораторските качества е обратното, но в степен, в която на публиката й се доплаква от досада.

Това отношение към мастития юрист и ерудит Евгений Мосинов от страна на БСП било съкрушително и се е оказало сериозен повод да си тръгне.

През последните месеци около общинския лидер на БСП непрекъснато се завихряха скандали  - неудачната му предизборна кампания, в която на моменти изглеждаше нелепо смешен,  слухове, че е  бит с метална палка от маскирани пред дома му, до тоталния саботаж на най-близките му хора в партията, които дори не си направиха труда да ходят на предизборни срещи.

„Не съм чул за подобно решение, но ако Мосинов  подаде оставка, ще е достойна постъпка. Проблемът е и в областния ни председател Николай Тишев, който загуби във всички общини, някъде даже и съветници нямаме, а стои на поста, сякаш това ще му даде гаранции за депутатско място. Срамота е! Този човек стигна дъното от недоверие към него – не само заради липсата на компетентност при управление на партийните дела, но и поради липсата на каквито и да било качества на лидер“, коментира друг източник от БСП.

Коментари   

#1 VIOLETA PAVLOVA 12-11-2015 15:16
Да продължи с ремонтите на улиците и кръстовищата .
Да продължи с обновяването на детските площадки и да наблегне на развитието на инфраструктурат а на ж.к. Лазур,
защото е един от най-старите комплекси и е най-занемарен.
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови