Смут в БСП! Двама се отказват от битката, „този с вратовръзката“ ще наследи Мосинов

Със скандали и разправии започна извънредната конференция за избор на нов общински лидер на БСП, предава репортер на Burgasdream.com.

Вече два часа „червените“ си разменят словесни престрелки и оспорват предложения дневен ред. По думите на общинския лидер в оставка Евгений Мосинов, днешното събрание прилича по-скоро на махленска сбирка, отколкото на конференция. Разположение на духа запазва единствено областният лидер Николай Тишев, който по наша информация е фаворит за наследник на Мосинов. Рано тази сутрин той се появи костюмиран, като за сватба – отбелязаха негови другари. Депутатът Атанас Зафиров от своя страна подхвърли: „Тоя с вратовръзката ще стане общински лидер“.

Това ясно подсказа за назряващ отдавна конфликт между бившия областен лидер на БСП и настоящия такъв. Николай Тишев дълго време се ползваше от благоразположението и протекциите на Атанас Зафиров и мнозина коментират, че е получил ръководния пост в областната структура на "червените" именно благодарение на Зафиров. В последно време обаче Тишев много си е повярвал и е решил, да докаже, че може да бъде все и вся в партията. Това ще му изиграе лоша шега - коментираха още наши източници.

Преди началото на днешната конференция, регистрираните кандидати за мястото на Мосинов бяха петима – областният лидер Николай Тишев, д-р Красимира Каракашева, Христо Панайотов, Жени Илиева и Йордан Георгиев. Двама от тях бяха готови да си направят отвод и да оттеглят кандидатурите си, признаха самите те в неформален разговор с наш репортер. Това са Йордан Георгиев и Христо Панайотов. Като мотиви те изтъкнаха, че на срещата се обсъждат не политически въпроси, а се разчистват междуличностни отношения.

Автор: Стиляна Божидарова

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!!!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови