Депутатите от ГЕРБ привикаха премиера

Борисов обяснява защо държи на ДСБ

 

Днес министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне със съпартийците си от ГЕРБ, след като миналата седмица депутатите го поканиха да обясни защо се застъпва за кадрите на ДСБ във властта.

Според парламентарната група, след като тъмносините са се обявили за опозиция, е редно да изтеглят и хората си от управлението.ГЕРБ настояват премиерът Бойко Борисов да уволни от всички отговорни постове в държавата хората на Радан Кънев и ДСБ. В края на пленарния ден от ГЕРБ дадоха брифинг в парламента, на който заявиха - "ПГ на ГЕРБ настоява премиерът Бойко Борисов да дойде в НС. ПГ ще иска от него да ни обясни докога опозиционерите на Радан Кънев ще участват във властта."

От ГЕРБ не изключват от списъка с хората на Радан Кънев и министърът на здравеопазването Петър Москов.На въпрос дали това означава, че от ГЕРБ искат оставката на Петър Москов и Николай Ненчев, заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Карянчева обясни, че ще изчакат и искат да чуят позицията на премиера и тогава ще вземат своето решение. Заради това го канят, когато му е удобно на разговор с ПГ.

Борисов прие поканата на депутатите си, но в аванс заяви, че на този етап не планира да прави промени в кабинета.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови