Чест за Бургас! Атанас Зафиров се прицели в министерско кресло

Изключително високо признание получи бургаският депутат Атанас Зафиров на заседанието на Националния съвет на БСП, научи ексклузивно Burgasdream.com.

На последното заседание на най-висшия партиен форум на него бе поверена ключова комисия към Изпълнителното бюро. Ходовете, които предприе новият лидер Корнелия Нинова бяха показателни – тя изчисти от управленски позиции всички партийни динозаври, заради които БСП търпеше сериозни критики през последните години и заложи на нови лица като Атанас Зафиров.

Напълно променен бе и съставът на постоянните комисии към Изпълнителното бюро. От тях, от една страна се очаква да бъдат своеобразен коректив на властта и се явяват като един вид правителство в сянка, а от друга – да подготвят кадри за евентуално влизане в управлението.

Всеки член на НС има право да участва в до два от тези съвети, като на народния представител от БСП Атанас Зафиров бе поверена най-голямата отговорност. Той бе избран за председател на най-обемния съвет – този по Вътрешна сигурност, Отбрана и Външна политика. Така Зафиров ще отговаря за три от най-тежките ресора – Военното министерство, Вътрешното министерство и Външното министерство. В задълженията му ще влиза да прокарва законодателни инициативи, да разглежда законопроекти и т.н.

Любопитното е, че досега този пост е заеман само от бивши и бъдещи министри от българското правителство. Това безспорно е голяма чест за Бургас е едно от доказателствата, че Зафиров има сериозен шанс да попадне в следващия Министерски съвет, ако БСП получи правото да съставя кабинет.

В последните три години Атанас Зафиров се утвърди като лицето на БСП Бургас в национален план. Той е най-известният „червен“ политик от региона.

Зафиров е изключително активен в парламента и е сред най-острите критици на ГЕРБ. С речите си от парламентарната трибуна той буквално громи военния министър Николай Ненчев, разнищвайки един след друг гафовете му. Доказа се като един от най-големите експерти в тази сфера. Показателно, че Атанас Зафиров отдавна е надскочил ранга на „депутат от Бургас“, бе и номинацията му за национален лидер, дошла от партийната организация в Русе.

Припомняме, че Атанас Зафиров е бивш областен лидер на БСП Бургас, депутат втори мандат и председател на Българската федерация по ръгби.

Автор: Стиляна Божидарова

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови