Живко Табаков: В момента задачата на останалите страни членки на ЕС е да покажат сила

Изходът от рефендума все още не означава абсолютно нищо. Нека не забравяме, че парламентът и правителството имат последната дума.

Изобщо не е ясно дали ще се стигне до излизане на Великобритания от ЕС, за да правим прогнози какви ще бъдат евентуалните последици. Но дори и това да се случи, процесът ще бъде дълъг. Шотландия, Северна Ирландия, Уелс открито заявиха, че искат да останат.

Това коментира за burgasdream.com общинският председател на „Движение България на гражданите”- Бургас и общински съветник от РБ Живко Табаков по повод резултатите от BREXIT днес.

По негови думи излизането на Великобритания от ЕС ще е трус най-вече за самата нея. Това показвали и анализаторските данни, според които британците са изгубили 350 млрд долара за 2 часа и това е вноската им за 30 години в ЕС.

В момента задачата на останалите членки на ЕС била да покажат сила и това, че подобни популистични движения са вредни и недопустими. Популизмът е една от най-опасните тенденции, които наблюдаваме през последните няколко години, защото нанася непоправими щети върху обединена Европа, бе категоричен Табаков.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови