Бойко Борисов ще е следващият президент, ако поиска

„Сова Харис“ дава сериозен шанс и на бургаския кмет

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов води класацията и би събрал близо 35% подкрепа, ако реши да се впусне в президентската надпревара наесен, сочи проучването на "Сова Харис". Директорът на агенцията Васил Тончев обясни, че за сметка на това другите имена, спрягани в най-голямата партия, не събират такава подкрепа. Така, например, столичният кмет Йорданка Фандъкова събира 30% подкрепа, Томислав Дончев отстъпва третото място на Мая Манолова и събира 20% подкрепа.

"Безспорен водач е Бойко Борисов, ако той реши да се кандидатира за президент. Той е фаворит. Но дори и в този случай едва ли изборите ще се решат още на първи тур. Бургаският кмет на национално равнище като че ли не е толкова популярен, но една кампания около него би му подобрила позициите. ", обясни директорът на агенцията.

Припомняме,че премиерът не отхвърли възможността кметът на Бургас Димитър Николов да участва в президентската кампания. Той заяви по време на официалното откриване на обновената ж.п. гара , че за кандидатите ще говори чак през юни месец. Фактът, че в социологическото изследване за възможностите на ГЕРБ в предстоящата кампания за президент е включен и бургаският кмет е показателен, че от управляващата партия ще разчитат и на него.

На президентските избори ще се стигне до балотаж между ГЕРБ и БСП, съобщи директорът на социологическата агенция Васил Тончев, цитиран от Дарик. Въпреки че премиерът Бойко Борисов събира най-голяма подкрепа, ако реши да се кандидатира, едва ли ще бъде избран на първи тур. Според проучването с най-висока подкрепа като кандидат на левите се ползва Мая Манолова.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови