Депутатите си уредиха дълга ваканция

Народните представители ще си гласуват почивка от 23 декември до 6 януари, за останалите- три дни

За обикновения работник може и да няма вече възможност за по-дълга коледна ваканция, но това не важи и за българските народни представители. Депутатите планират да почиват от 23 декември до 6 януари, включително. Това предложение беше дадено от управляващото мнозинство, заедно с извънредно заседание на 20 декември, които трябва да бъдат гласувани днес. Предвижда се заседанията на парламентарните комисии да има чак на 9 и 10 януари 2017 г.

В програмата е включено и второто четене на антитерористичния закон, както и първо - на промени в Закона за правната помощ. Депутатите ще обсъдят на второ четене изменения в Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. В проекта е включено и първото четене на допълнения в Закона за съсловната организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти. Проектът предвижда промени в Закона за рибарството и аквакултурите, както и второто четене на промени в Закона за управление на отпадъците - продължение. 

Народното събрание ще разгледа още изменения в Закона за запасите от нефт и нефтопродукти, както и в Закона за електронните съобщения (на второ четене). Предлага се още на първо четене депутатите да обсъдят няколко проекта за промени в Закона за устройство на територията и в Закона за държавната собственост. Предлага се и второ четене на поправки в Закона за резерва на въоръжените сили и в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. В петък ще бъде редовният парламентарен контрол.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови