Борисов: Изведох България от една от най-тежките икономически кризи /снимки/

Бившият премиер взе участие във форум за политиките в областта на околната среда и земеделието в Бургас

Изведох България през една от най-тежките икономически кризи в историята, а сега съм готов да го направя и през бежанската такава. Това заяви днес председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас. 

Той взе участие във форум за политиките в областта на околната среда и земеделието от предизборната програма на партията. Събитието, което се проведе конферентната зала на хотел „Приморец“, включваше Ивелина Василева  и Десислава Танева – водачи на кандидат-депутатските листи в Бургас и Сливен и ресорни министри във втория кабинет „Борисов“.

Участие взеха кандидатите за депутати от бургаската листа на партията, кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов, както и колегите му от другите Черноморски общини. Борисов обсъди най-наболелите проблеми в земеделието с представителите на бранша.

Лидерът на ГЕРБ призна, че е далеч от мисълта, че всичко направено през техните правителства е най-доброто или не са пропускали важни теми. За разлика от останалите политически партии обаче, те се учили и поправяли бързо грешките си. Борисов поясни, че при трето правителство на ГЕРБ, една от първите цели ще бъде нов закон за рибарството и аквакултурите. "Само през януари месец имаме 680 млн. лева излишък и не виждам никакъв проблем част тези пари да се дадат за субсидии на земеделците", сподели той. 

"Сега имаме една прекрасна програма за енергийна ефектиовност. Това просто е изключителна социална помощ, която я няма никъде по света. Безплатно саниране го правим, защото сме отговорни към бъдещото на нашите деца. След 10-15 години сроковете за ползване на панелните блокове ще изтече и след това те стават опасни за живот. Когато паднат 1-2 блока паниката ще настане и тогава ще започнат да се търсят отговори. Нито хората в тях имат собственост на земята, нито нищо. В тези блокове живеят хора от ГЕРБ, БСП, ДПС, патриоти и т.н., ние не ги делим по политически пристрастия", допълни бившият премиер. 

Темата за енергийна ефективност коментира и зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Николов. Според него това е програма  за цялостно обновяване на жилищата, а не просто за саниране. "Правят се проверки и ремонт на цялата сграда. Там където има ръждясали сглобки и корозирали елементи, те с подменят. Всичко се прави, за да издържи поне още 50 години напред.

Освен подмяна на покривите се слагат е соларни инсталации, които целогодишно на 80% топлят водата в блоковете. 45 000 души в Бургас чакат тази програма, всяка една критика към нея е обида за всички тях. Те си отделиха времето, правиха събрания по няколко пъти, събираха и подписи. Нека не ги обиждаме с политическо говорене", каза той.  

Снимки burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови