РБ: ГЕРБ не може да управлява без нас /снимки/

Костадин Марков: Ще имаме неочаквано добър резултат, останалите извън РБ ще налеят гласовете си в БСП и ГЕРБ

Като изключително силна определи листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ в Бургас лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Днес той, заедно с Емил Кошлуков се срещнаха със симпатизанти на РБ в Културен център Морско казино в Бургас.

„Листата на 2 МИР звучи най-тежко, тя е и най-дългата, в нея има интелектуалци и политици. Сигурен съм, че тук автентичната десница ще победи“, заяви Лукарски.

Защо да гласуваме за Реформаторския блок. На този въпрос отговори Костадин Марков, водач на листата. „Ако РБ не е в парламента и ако не участва в дясноцентристко правителство, ще се върне 2013 г., когато правителството беше на Орешарски. ГЕРБ ще остане в опозиция, защото не може да управлява без нас“, заяви Марков.

„Ние ръчкахме ГЕРБ да вървим напред. Ще имаме неочаквано добър резултат. Останалите извън РБ ще налеят гласовете си в БСП и ГЕРБ, защото няма да прескочат 4-процентната бариера“, допълни водачът на листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” в Бургас.

„Сред нашите приоритети е да повишим прага на регистрация по ДДС от 50 000 лв. на 200 000лв. Това е начин на съживим малкия и среден бизнес”, допълни Марков. 

„Много собственици в момента са принудени да регистрират по няколко фирми, защото достигат 50 000 лева оборот, махат фирмата и правят нова. А причината е, че, когато работиш по ДДС, имаш повече счетоводни разходи и по-тежки данъци. Повишаването на прага на регистрация е мярката, която ще доведе до изсветляване на бизнеса и до съживяване на икономиката”, поясни Марков.

Той допълни, че Реформаторският блок държи и на поетапното намаляване на ДДС, като за четири години е възможно данъкът да спадне с 1%. А това означава около половин милиард лева в населението и живи пари за икономиката.

Текст и снимки burgasdream.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови