Цветанов: Можете да се гордеете с Бургас /снимки/

ГЕРБ: Няма да позволим ДОСТ да влезе в българския парламент

ПП ГЕРБ е единственият политически проект, който дава реалните решения за Бургаска област, за България и за всички българи, живеещи в чужбина.

Това заяви пред медии зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов при откриване на предизборната шатра на партията в Бургас. По традиция тя се намира до Часовника. От проведените до момента срещи той изказа увереност, че ГЕРБ ще бъде победител в тези избори.

На откриването на предизборната шатра на ПП ГЕРБ присъстваха кандидатите за депутати на партията, общински съветници и активисти. Те бяха подкрепени и от кмета Димитър Николов. Той получи доста похвали от Цветанов и бе даден за пример с думите: "можете да се гордеете с Бургас".

Цветанов определи водача на ГЕРБ Ивелина Василева като "невероятен водач". Той припомни приноса й за развитие на туризма в областта чрез изграждането на пречиствателни станции с европейско финансиране.

"Ще запазим плоския данък 10%, за да можем да създадем условията, дали в последните години възможност за нови инвестиции и нови работни места в България. Това, което предлагат от БСП е доста популистко", категоричен е той, като допълни че никой от бизнеса не желае смяната на плоския данък.  

Цветанов увери, че ПП ГЕРБ стои зад принципа: "Харчим толкова, колкото изкарваме. Това е правилната политика, това дава бъдеще на нашите деца и особено с основния ни акцент в програмата - образованието". Специално за Бургас Цветанов посочи, че образованието трябва да е насочено към туризма.

С подобни стъпки ще задържим икономическия ръст от 3.5% от 2016 г., допълни Цветанов и припомни, че при кабинета Борисов2 са разплатени дългове в размер на 6 млрд. лв. и финансовата година е приключила с излишък. Той прогнозира увеличаване на доходите на гражданите с БВП  от 120 млрд. лв., което ще позволи минималната работна заплата да се увеличи на 650 лв., а средната да стаен 1 500 лв., скок и на пенсиите, съобразно икономическия ръст.

"Що се касае до ДОСТ смятам, че високата избирателна активност и тези, които гласуват за бъдещето на България няма да позволим ДОСТ да влезе в българския парламент. Аз съм убеден, че ДОСТ няма да получи такава електорална подкрепа от българските избиратели, живеещи в България. Разбира се те ще се постараят да компенсират всичко това нещо, което биха могли да направят, в Турция. Точно затова сме изключително загрижени за начина, по който ще бъдат проведени изборите в Турция с българските изселници", заяви Цветанов.

Текст и снимки burgasdream.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови