БСП: ГЕРБ да върнат парите 

ГЕРБ не прави видима кампания, ходят по фирмите, които печелят обществените поръчки, раздават кебапчета на хората. Това заяви на брифинг днес Николай Тишев - втори в листата на коалиция "БСП за България" във Втори многомандатен избирателен район Бургас.

„Кога ГЕРБ ще върнат парите на българските граждани? Поне 1 млрд. лева са откраднати от програмата за саниране на жилищни сгради. Откраднаха пари и при изграждане на оградата на границата с Турция. Цената й скочи четири пъти – от 250 хил.лв. за километър, на 1 млн.лв., а нито условиятаса се променили, нито материалите“, попита той.

Според Тишев нормалната цена за саниране е 60 лв./кв.м, а договорите са за по 180 лв./кв.м, като 280 лв./кв.м е стигнала във Велинград.

"Освен по тези проблеми, държим да има дискусия и по темата за доходите. Как през декември правителството на ГЕРБ заяви, че не може да се увеличават заплатите, а три месеца по-късно твърдят, че това може да се случи? Искаме да разберем, кога ГЕРБ лъжат - когато са на власт и твърдят, че едно или друго е невъзможно или по време на предизборна кампания, когато всичко може да се реализира?", попита пък Тодор Байчев трети в листата на коалицията.

Текст и снимка burgasdream.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови