Корнелия Нинова: БСП издига интереса на народа над партийния

„Благодаря ви, че сте тук и ни подкрепяте. Благодаря ви за силата и енергията, която ни давате. Ние започнахме промяната миналата година с избирането на Румен Радев и Илияна Йотова! Ние продължихме промяната – с промяната вътре в БСП, но трябва да я продължим и на 26 март с промяната на България”, заяви в Бургас председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя се срещна със симпатизанти в операта, която пращеше по шевовете от хора. Привържениците на червената идея бяха въоръжени с плакати и букети цветя. Те скандираха „Победа! Победа!“.

БСП издига интереса на народа над партийния, защото народът иска промяна, заяви Ненова. Тя подчерта, че имат над 20 споразумения с граждански структури, неправителствени организации, браншови организации и съюзи на офицери, които подкрепят партията за предстоящите избори. 

„В листите имаме хора на науката, хора от земеделските среди, от кооперациите, от туристическия бранш – гражданска квота, които са сред нас, за да отстояват интересите на народа в парламента. Ние сме вече различна партия“, допълни Корнелия Нинова.

„Първият най-важен въпрос, който ще поставя е за целостта, суверенитета и сигурността на България. Турски министър призовава да се гласува за партия ДОСТ, турски посланик участва в агитация с България, а от вчера турски кмет иска повече гласове, за да въведат турския език като официален в нашата страна“, каза Нинова. Тя подчерта, че за БСП това е недопустимо, като в тази ситуация български лидери, политици, българското служебно правителство са неадекватни на обстановката. 

„Когато става въпрос за България, няма наши и ваши! Заставам с лицето си пред целия български народ, заставам зад всяка своя дума и ви призовавам, кажете, че не може чужда държава да определя вътрешните дела на България. Турция ще встъпи тук само икономически, верски и политически“, каза още лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта, че решение на проблема би било само, ако прекратяване на концесията за летище София, която „се готви да се даде на турска фирма“ и отмяна на „Постановление 208“ за заселване на бежанци в българските общини. 

Текст и снимки burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови