Айтос е на път да обърне политическата система

В Община Айтос има близо 27000 избиратели, от които гласуват активно около 16 000 хиляди души. Тези гласове, по сега действащата система са достатъчни, за да имаме поне 4 представителя в Народното събрание, се казва в обръщение на кандидат-депутат от Айтос.

Едно обръщение от кандидат-депутата Здравко Костов от Реформаторския блок от последните дни разбуни обществеността в Айтос. Обръщението публикувано във Фейсбук профила на политика призовава жителите на Айтос и съставните селища на общината да проявят разум и да заложат на местните политици, независимо от коя партия са.

Всъщност Айтос е вторият град след Бургас с най-много кандидати за новия парламент. Айтозлии имат уникалния шанс да упражнят преференциален вот и да имат след повече от 15 години, не един, а няколко депутата. 

Публикуваме обръщението без редакторска намеса.

Уважаеми приятели и съграждани.

Предизборната надпревара е към своя край. По време на цялата предизборна кампания не съм ви занимавал с агитация, по простата причина, че не вярвам в повечето предизборни обещания, които отправят голяма част от политическите партии.

Причината да се обърна към вас, не е за да ви агитирам да гласувате за мен. Причината е съвсем различна.

Обръщам се към вас, с най-голямото си уважение, за да споделя една голяма болка, която ме мъчи от няколко години насам.

Община Айтос, в която живея и аз, през всичките години е имала само двама народни представители - д-р Хаджимет от ДПС и д-р Попов от БСП. Това е било преди повече от 15 години. В последните 5 народни събрания, ние жителите на Община Айтос нямаме представител.

В Община Айтос има близо 27000 избиратели, от които гласуват активно около 16000 хиляди души. Тези гласове, по сега действащата система са достатъчни да имаме няколко представителя в Народното събрание.

Сега, на предстоящите парламентарни избори, вие имате възможност да използвате преференцията, за да покажете предпочитанията си към даден кандидат.

На тези избори, в Община Айтос, има поне 4 души, които са с реален шанс да влязат в Парламента.

Зная, че всеки от вас е взел решение за коя политическа сила да даде своя глас. Моля ви, ако в партията, за която ще гласувате има представител от Айтос, то дайте своя глас лично за него, като отбележите преференция.

Ако поне един от тези хора успее да влезе в Народното събрание, ние ще имаме представителство. Местната власт се нуждае от политическо лоби в Народното събрание и изпълнителната власт. Имаме нужда някой да се бори, за да може Община Айтос да печели проекти, в малкото оставащо време (Оперативните програми на ЕС приключват през 2020 година). Моля ви, покажете, че умеете да избирате разумно. Не се поддавайте на популизъм, а мислете рационално. Всички айтозлии заслужават да имат народни представители, които да се борят Айтос да се развива.

Кандидатите за депутати, които имат реален шанс да бъдат избрани ида представляват Айтос са Здравко Костов от Реформаторски блок, Севим Али  от ДПС, Гергана Стефанова от ПП Воля и Милена Куртова-Радева от  БСП.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови