Патриотите осъдиха остро трафика на хора, но се въздържат по отношение на техния човек

След  ареста на активистка от партията на Валери Симеонов за трафик на мигранти, от НФСБ коментираха в изявление до медиите, че осъждат остро "каквато и да е съпричастност към криминално деяние, каквото е трафикът на хора",

като припомнят, че те са вносители през 2015 г. на промяна в закона, с която драстично са увеличени санкциите за трафиканти на хора. От партията уточниха, че Анелия Велева е била избрана от местната структура за председател на НФСБ в Костинброд.

След приключване на работата на разследващите органи и установяване на фактите относно съпричастността на Анелия Велева към подобно деяние, ръководството на политическата сила ще излезе със свое становище. 

Анелия Велева бе задържана при акцията на магистрала „Тракия”. При зрелищната акция на магистралата  в събота бяха арестувани две жени и четирима мъже, както и четири автомобила превозващи деветима нелегални мигранти от Турция към Сърбия. В бандата бяха заловени бивши полицаи. 

Една от задържаните трафикантки, сочена за тартор на канала, е координаторът на НФСБ за Костинброд Анелия Велева. Бизнесдамата е бивш кандидат-депутат от партията на изборите през 2014 г. През 2015 г е кандидат за кмет от партията на Валери Симеонов в Костинброд, но получава малко над 2%.

Велева има собствен бизнес. Според събраните до момента данни тя е един от организаторите на канала от Турция към Сърбия за превоз на мигранти. Другата арестувана дама е с прозвището Камелия Дебелата и е от Хасково, пише сайтът baluanec.bg. 

При акцията в събота бяха арестувани общо деветима българи и петима чужденци. Срещу част от тях, сред които и Велева, вече са повдигнати обвинения за незаконен трафик.

сн.plovdiv24.bg

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови