100 дни Борисов 3: БСП критикува, Марешки плаши с ремонт на кабинета

Днешният 11 август е стотния ден от управлението на кабинета "Борисов 3", който се закле на 4 май.Основната критика към правителството е от БСП. Според тях управлението на ГЕРБ е пропиляно време за България,

защото за този период не е бил поставен нито един от важните проблеми за гражданите и липсва управленска програма.

От партията на Марешки са още по-крайни.“Няма да позволим правителството да се скрие зад тезата, че председателството на ЕС предполага стабилност и не може да има промени,заяви лидрът на ВОЛЯ Веселин Марешки. Председателството не може да е оправдание за бездействие в останалите сфери, извън външната политика. Договорът с Македония е исторически успех, например и заслужава адмирации. Когато обаче хората са бедни, нямат работа, демографският срив е неминуем и вече все по-видим, икономиката се срива, чуждестранните инвестиции намаляват драстично, медиите се ползват за бухалки, прокуратурата залита в защита на нечии интереси, мнозинството в парламента защитава лобистки интереси, корупцията е навсякъде, ние от ВОЛЯ няма как да се примирим, категоричен е той.

Правителството публикува програмата си миналата седмица с 902 мерки. Сред тях са борбата с неграмотността, тероризма и продължаването на строителството на магистрали.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови