Бюджет 2018 бил пица с пармезан

Бюджет 2018, ако не е пица с повече луканка, то е такава с обилно количество пармезан. Не можем да сложим полицай на всеки разбойник. Да намалим разбойниците,  заяви депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия Менда Стоянова, която е известна с вегетарианските си гозби и не обича много месо. 

Според нея бюджетът на МВР никак не е малък, сега ще има още 50 млн. лв. В полицията имало над 1000 незаети бройки, които постепенно се заемат . Общо 550 млн. лв. ще бъдат отпуснати за полицаи, военни и учители.

"Смятам, че този бюджет е доста по-социален от досега, каза Стоянова и добави, че основата е растежът на икономиката, оттам може да дойдат възможности за повече разходи. 

По думите и българската икономика трябва да се преструктурира. Трябва да има производство с по-висока добавена стойност, насочено към износа. Държавата е дала достатъчен стимул с плоската ниска данъчна ставка. Време е работодателите да дадат своя дан за икономиката, добави тя.

Менда Стоянова напомни, че в европейските държави има минимални работни заплати, но по сектори. У нас тя е национална и ще стане 510 лв. След години може да се стигне и до минимална пенсия от 300 лв., но за мен това не е правилния модел, каза депутатката. 

През 2019 г. може да падне таванът на максималната пенсия.

За следващата година е предвиден ръст от брутния вътрешен продукт от 4%. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови