БСП ще внесе вота на недоверие в началото на годината

«БСП ще внесе вота на недоверие в началото на годината. Нямаме още точна дата. Нямаме решение за дата, конкретна, но идеята, още на база дискусията на конгреса, беше, че в началото на годината ще внесем този вот“.

Това каза в интервю за предаването «Седмицата“ по Дарик радио депутатът от БСП Атанас Костадинов.

На въпрос, дали е подходящо този вот да бъде внесен на старта на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и не трябва ли да се демонстрира, как съединението прави силата, което ще бъде девиза на това председателство, Костадинов отговори: «Вероятно, трябваше след 2007 г. да разпуснем всички партии, за да има една аморфна среда и да не се излагаме пред европейците, по тази логика. Т. е., това, че сме част от Европейския съюз и имаме в момента специфична и особена, водеща роля за период от 6 месеца, не означава, че не трябва да слагаме картите на масата и да казваме истината. Така че, тези доводи са формални“.

«Темите са много. Водещата тема е корупцията. Едва ли някой може да бъде учуден, защото корупцията, мога да кажа, че е емблема за управлението на ГЕРБ. Можем да дадем пример във всяка една сфера, ако завъртим натам разговора. Проблемите със здравеопазването, с образованието, изобщо с разпада на социалните системи и държавността, липсата на държава, по-скоро“, коментира още Атанас Костадинов.

«В момента сме в режим на дискусия, на обсъждане. Другата седмица имаме Национален съвет. Част от темите ще бъдат обсъждани“, посочи той, по повод вземането на решение, относно темата на вота на недоверие.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови