БСП иска оставкитe на Валентин Радев и Валери Симеонов. Веднага

След филма «Граница“ искаме незабавната оставка на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов. Това обяави лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция във връзка с представения вчера филм на Елена Йончева “Граница“,

който показа смущаващи факти за това доколко е ефективно инженерно-възпрепятстващото съоръжение, предава «Фокус“.

«По темата граница и филма на Елена Йончева - става дума не само за национална сигурност. Освен фактите, които видяхте, живите кадри - тук става въпрос за корупция. 200 млн. лв. от хората са изсипани там. По-важно има свидетели, чухте свидетел. Служител, който говори за организирани канали за трафик“, коментира Нинова.

Тя поясни, че от БСП ще потърсят чрез българското и международното право защитата на служителя от «Гранична полиция“ от филма на Елена Йончева «Граница“ като свидетел.

Корнелия Нинова се обърна и лично към Бойко Борисов, като поиска от него да посочи в парламента поименно кой депутат се занимава с наркотрафик и кой е купувал гласове от затворници.

«На 12 ноември премиерът Борисов заяви: “В парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик“. Това е ужасяващо. «Хора, които са купували гласове и то от затворници“ - не по-малко ужасяваща констатация“, коментира Нинова.

Тя поясни, че БСП ще внесе подписка днес с искане за изслушване в залата на Народното събрание на премиера Бойко Борисов. Според нея това може да се случи и на закрито заседание.

«Да спрем вече с тази манипулация за купуването на гласове, да дойде и да каже поименно с факти и доказателства, и особено от затворници, които нямат право да гласуват“, заяви Нинова.

Тя поясни, че БСП иска истината за наркотрафика и за купуването на гласове от премиера. «Ако откаже да дойде - ще считаме, че той няма такава информация и просто лъже, ако дойде обаче - истината поименно и да си носи отговорност за думите. Не му завиждам и в двата случая, но едно от двете трябва да направи“, заяви Нинова.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови