ГЕРБ преизбраха Бойко Борисов за председател, той благодари на патриотите

Бойко Борисов очаквано и единодушно беше преизбран за председател на политическа партия ГЕРБ.Това стана на 4-ото Национално събрание на партията. "През следващите 3,5 години трябва да се поддържаме с Патриотите и им благодаря, че се разбират добре в парламента, заяви Борисов.

- Благодаря на нашите коалиционни партньори, които са тук и разсейват страховете, които се появяват всеки ден заяви той и даде да се разбере, че исканията за нови предсрочни избори го ядосват. "50 милиона струват едни избори, аргументира се той - а ние 50 милиона отпуснахме на пенсионерите."

Борисов отдели специално внимание на опозицията и продължи с атаките: "При нас има хиляди блокове направени, а при тях - хиляди предприятия бяха фалирани. Те не искат да имаме успешно председателство, ако могат да го провалят - ще го провалят. Неприятно им е, когато някой успява в България. Ами Григор Димитров - светът му се радва, белгийският премиер ми вика: "ей, какво момче", а тук виден журналист пусна коментар срещу него. Викат: Всички сме работили за договора с Македония. Да, ама ние го направихме! Ако беше лесно - щяха да са го направили, както казва колегата Валери Симеонов. Оградата била с дупки. Ми той всеки може да я прескочи, ако иска, и Левски може да я прескочи. Но като сложим термокамерите - и ще приключи процесът."

"Мобилизирайте се - те няма да спрат! Прав е Волен - само ние можем да се свалим. И днес ние ще приемем декларация за тях", заключи Борисов.

За ревизията на приватизацията, той допълни: "Ние не сме срещу приватизацията, а искаме да атакуваме тези, които са допуснали приватизационните сделки да бъдат така направени. А която е честно направена сделка - тя си върви."

Борисов се обяви срещу протеста срещу Йорданка Фандъкова, който протече по време на конгреса и обяви, че застава твърдо зад кмета на София. "100 човека искат да я бутнат, все едно да се съберем тук последните редове и да идем да протестираме", заяви той.

По повод на кадруването в ГЕРБ, Борисов каза: "Ние изгонихме достойни хора, макар че имаше и такива, чието място не беше при нас. За Главчев ми е болно, но се разделихме. А други, които твърдят, че българите са дебили, седят вътре. Но ние реагираме и сме сурови, жестоки към кадри, които цял живот са градили кариера."

Борисов засегна и етническата тема: "Етническата толерантност я браним като зеницата на окото си. Те са наши братя. Неслучайно от Вежди Рашидов до европарламента имаме представители на този етнос. Не се подвеждайте, за България етническият мир е без алтернатива. В ГЕРБ езикът на омразата е забранен и при нас имат място всички, които спазват правилата и законите. Нашите партьори са самостоятелни партии - имат самостоятелна политика и не можем да се месим в нея, макар че винаги, когато е можело, съм настоявал да си мерят приказките."

След неговото изказване беше закрит и конгресът.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови