Валери Симеонов пак видя пропаст в коалицията

Сменя се управителният съвет, без да има каквато и да било консултации с коалиционния партньор

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви пред "Фокус", че има пропаст в управляващата коалиция, причинена от липсата на кадри на "Обединени патриоти" в енергийния сектор.

Според него там продължават да съществуват корупционни схеми, защото няма контрол за взиманите решения. По думите му в бранша няма нито един представител на "Обединени патриоти" и така нямало кой да следи какво се случи.

"Неблагополучията в определени сектори се дължи само на ГЕРБ. В енергетиката продължават да съществуват корупционни схеми. Пример е случаят с фалшивия търг за купуване на варовик от държавната ТЕЦ "Марица изток" II, за който съм подал сигнал в прокуратурата", каза Симеонов.

Той добави, че е шокиран от извършващата се в момента смяна на управителния съвет на Енергийния системен оператор. Вицепремиерът определи предприятието като най-печелившото в България. По думите му операторът генерира годишни печалби от половин милиард лева.

"Сменя се управителният съвет, без да има каквато и да било консултации с коалиционния партньор", заяви Симеонов и уточни, че не поема отговорност, какво ще стане в Електроенергийния системен оператор.

Вицепремиерът уточни, че е уведомил за случая премиера Бойко Борисов.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови