ДБГ замразява членството си в Реформаторския блок заради липсата на опозиционност

Една от десните партии "Движение България на гражданите" замразява членството си в Реформаторския блок, тъй като не вижда достатъчна опозиционност в действията на представители на коалицията. Решението е било взето на форум на формацията в Хисаря вчера и ще бъде обявено днес, обясниха партийци пред "Дневник".

Замразяването на членството означава, че представителите на "Движение България на гражданите" няма да участват в ръководните органи на Реформаторския блок. От партията поставят срок от един месец на партньорите си да изпълнят исканията им за опозиционност преди да вземат решение да напуснат блока.

Новината бе потвърдена пред "Дневник" и от лидера на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев. Той обяви, че от партията настояват за незабавни действия от страна на Реформаторския блок за падане на кабинета "Борисов 3". 

Според източници на "Дневник" по време на форума в Хисаря партийци са изразили недоволство, че членове на Реформаторския блок се договарят или директно обслужват членове на правителството. Тази седмица бе разпространена информация за среща между вицепремиера Валери Симеонов и представителите на блока Божидар Лукарски, Петър Москов и Димитър Бъчваров, на която са обсъдени евентуални законови промени, свързани със сделката в ЧЕЗ.

"Партията настоява Реформаторският блок да работи за активно създаване на широки обединения по места за местните избори, т. нар Реформаторски общности за демокрация (РОД)", каза Делчев пред "Дневник".

В момента в Реформаторския блок членуват освен ДБГ - СДС, БЗНС и БНД.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови