Без Живко Табаков в групата на Реформаторския блок

Бургаският общински съветник от Движение България на гражданите и лидер на структурата на партията Живко Табаков заяви твърдото си намерение да напусне групата на Реформаторския блок.

Това той съобщи на пресконференция днес. До края на седмицата, Табаков ще подаде заявление за напускане и ще стане независим общински съветник.

До това решение лидерът на ДБГ-Бургас стигна след като системно не усещаше подкрепата на колегите си от РБ в Общинския съвет. Често те гласуват с мнозинството на ГЕРБ, в разрез с предложенията на ДБГ, напомни Табаков. Общинският съветник заяви, че няма подкрепа от групата на РБ и в сферата на туризма.

„Това мое решение е много преди решението на национално ниво ДБГ се дистанцира от Реформаторския блок“, подчерта Живко Табаков.

Последната „капка в чашата на търпението“ е било приемането на Петко Стамболиев – общински съветник от ромската ТП Солидарност в групата на реформаторите. Според Табаков с това окончателно бил подменен генезисът на дясната коалиция.

Ако една група падне под 5 души, тя трябва да се саморазпусне по правилник, обясни Живко Табаков. С приема на 6-ти човек, РБ си подсигурява съществуването, допълни той.

Табаков съобщи, че все още се колебае дали да остане председател на Постоянната комисия по туризъм или да хвърли оставка. Причината е неговото разочарование от липсата на ясни политики в този ресор. 

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ – ЗА ЗЕЛЕНАТА ЗОНА И БОГОРИДИ!

Текст и снимка: Ирина Генова

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови