ГЕРБ подкрепя Валери Симеонов за хазарта

Забраната за пушене в заведенията обаче оставала

ГЕРБ ще подкрепи повечето законопроекти, подготвени от вицепремиера Валери Симеонов, сред които промените в закона за хазарта.

Това стана ясно след среща в парламента между Симеoнов и Цветан Цветанов по искане на вицепремиера. В разговорите се включиха и депутати от двете групи.

Депутатите на ГЕРБ обаче са твърдо против облекчаване на режима на тютюнопушене в заведенията, както предлага председателят на НФСБ.

Промените в закона за хазарта ГЕРБ ще подкрепи, защото, по думите на Цветанов, в момента има епидемия, която заразява подрастващите и хората с по-нисък социален статус, които се поддават на тази манипулация.

Гласовете на партията на Борисов в парламента ще получат измененията в закона за местните данъци и такси, за устройството на територията, свързани с преместваемите обекти по Черноморието, в закона за водите.

Цветан Цветанов смята също, че на първо четене ще минат и двата законопроекта, свързани с вероизповеданията /общ - ДПС, БСП, ГЕРБ, и на ПГ "Обединени патриоти"/, а между двете гласувания текстовете биха могли да се обединят в един.

Валери Симеонов ще има среща днес и с БСП по подготвените от него законопроекти.

За Цветан Цветанов е съвсем нормално вицепремиерът да търси политическа подкрепа за законите, които предлага на Народното събрание.

Търся подкрепа в качеството си на вицепремиер, идейно част от законите, действително, са заложени в програмата на НФСБ, но те са подготвени в качеството ми на вицепремиер и нямам претенциите да игнорирам труда на министерствата, разясни Валери Симеонов.

Той не пожела да коментира вътрешнокоалиционните отношения в "Обединени патриоти".

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови