Живко Табаков е независим съветник, напусна групата на РБ

Общинският съветник и председател на Постоянната комисия по туризъм Живко Табаков напусна групата на Реформаторския блок в местния парламент. 

От днес лидерът на Движения България на гражданите в Бургас е независим съветник. Решението си той обяви преди месец на извънредна пресконференция, но то влиза в сила днес.

До това решение лидерът на ДБГ-Бургас стигна след като системно не усещаше подкрепата на колегите си от РБ в Общинския съвет. Често те гласуват с мнозинството на ГЕРБ, в разрез с предложенията на ДБГ, напомни Табаков. Общинският съветник заяви, че няма подкрепа от групата на РБ и в сферата на туризма.

„Това мое решение е много преди решението на национално ниво ДБГ се дистанцира от Реформаторския блок“, подчерта Живко Табаков.

Последната „капка в чашата на търпението“ е било приемането на Петко Стамболиев – общински съветник от ромската ТП Солидарност в групата на реформаторите. Според Табаков с това окончателно бил подменен генезисът на дясната коалиция.

Ако една група падне под 5 души, тя трябва да се саморазпусне по правилник, обясни Живко Табаков. С приема на 6-ти човек, РБ си подсигурява съществуването, допълни той.

Категоричността от позицията си той показа, като пожела дори да не седи до бившите си колеги от групата.

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови