Валери Симеонов: Може би идва сезонът на оставките

Може би идва сезонът на оставките - с тези думи вицепремиерът Валери Симеонов коментира по Би Ти Ви оттеглянето на социалния министър Бисер Петков.

Попитан в прав текст дали говори за това, че ще поиска оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова, с която е в конфликт от няколко седмици, той не даде категоричен отговор.

Симеонов обаче изрази подозрения, че тя защитава крупните наследници на мутренските групировки, които са изградили огромни заведение на плажа на Слънчев бряг. Като аргумент той посочи факта, че в свои изявления Ангелкова оспорва всички нарушения, открити при проверките на различни институции.

Попитан каква е целта на неговите акции по морето, Симеонов каза, че се бори да направи българския туризъм по-доходоносен и да подобри условията на труд на предлагащите туристически услуги. "И най-вече искам да се спазва законът в големите курорти, където в последните десетилетия вече се е наложило беззаконието", уточни вицепремиерът.

Валери Симеонов подчерта, че или ще докара до край своята битка срещу шумовото замърсяване по курортите, или ще напусне.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови