НФСБ остава във властта под условие 

Националният фронт за спасение на България няма да напусне управляващата коалиция.

Това стана ясно на брифинг в централата в София. Партийният лидер и вицепремиер Валери Симеонов прочете декларация на Изпълнителния комитет на НФСБ, но постави няколко условия, за да продължи участието си във властта.

Най-важното от тях е промяна на коалиционната политика. Причина за това е липсата на комуникация, когато става дума за подаване и приемане на оставки от страна на министри. 

Валери Симеонов за пореден път припомни, че никой не е съгласувал с него рокадите в министерствата на транспорта, регионалното развитие и вътрешните работи и отново подчерта, че депутатите от НФСБ в парламентарната група на Обединени патриоти ще гласуват "против" в пленарна зала.

"Премиерът Бойко Борисов действа в разрез с коалиционното споразумение. Свидетели сме на яростен отпор на маргинални групи, нахъсани от опозицията БСП и ДПС. Желанието да се угоди на всеки води до неубедително управление. Стабилността на коалиционното управление е застрашена", заяви Симеонов.

На днешния брифинг в партийната централа на столичната ул. "Раковски" вицепремиерът поиска 2 основни неща от правителството - подобряване на диалога между коалиционните партньори и ускоряване на реформите, без да се отдава значение на противостоящия външен натиск. Той изрази недоволство от "незадоволителните темпове на управление", като обясни забавянето с излишно съобразяване с недоволстващите от тях.

"Националният изпълнителен комитет на НФСБ реши - председателят на НФСБ да постави на първото заседание на политическия съвет ГЕРБ - "Обединени патриоти" въпросите за начина на управление, диалог и взимане на решение; представителите на НФСБ на политическия съвет на коалиция "Обединени патриоти" да предложат чрез промяна на коалиционното споразумение промяна на модела на управление на парламентарната група и възстановяване на нормалната работа и ръководство на групата. 

Трето, НФСБ ще гласува против оставките на Нанков, Радев и Московски. В случай на отхвърляне на предложенията и продължаващ бойкот на законодателните инициативи на НФСБ, НИК ще инициира свикване на заседание на Националния политически съвет, съгласно устава на партията, на което да се обсъди въпроса за прекратяване на участието ни в коалициите и управлението на държавата", каза Валери Симеонов.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови