БСП: Бизнесът бяга от Бургас /диаграми/

Левицата представи своята „Визия за Бургас“

Година преди вота за местните избори бургаската общинска структура на БСП представи своята „Визия за Бургас“. Това е част от кампанията „Визия за България“, с която на практика БСП влезе в кампания.

В пресконференцията днес участваха депутатът Николай Тишев, общинският лидер Живко Господинов и членът на общинското ръководство – Христо Панайотов.

БСП-Бургас е направила икономически анализ на ситуацията в община Бургас и е набелязала мерки, които смята да предприеме.

Според червените бизнесът бяга от Бургас, а с него и жителите на морската община.

Ситуацията е следната:

В периода 2011 – 2016 г. Бургас са напуснали 3193 души.

Средната работна заплата е нараснала 32%, докато  Пловдив с 52%.

Заетите лица са 72 хил. което е 55% от хората на възраст от 20 до 65 години. За периода 2014 – 2016 г. заетите са намалели с 3135 души.

Програмата на БСП предвижда средната работна заплата за един мандат при евентуално управление на левицата в Бургас да нарасне до 1500 лв., да се открият 7000 работни места, да се увеличат с 50 % чуждестранните инвестиции, както и да се покачи населението на града с 5000 души – бургазлии, работещи в други градове или чужбина, или млади и активни лица от други региони.

Общинският лидер Живко Господинов заяви, че БСП няма да търси партньорство с други партии за издигането на общ кандидат-кмет, тъй като, по думите му, социалистите са единствената реална опозиция в Бургас.

Текст и снимка:  Ирина ГЕНОВА

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови