Бургазлия, бивш плувец, е в листата на Волт

Паневропейската партия ще участва във всички избори

Ивайло Илиев, 37-годишен бивш плувец от Бургас е на 5-о място в листат на първата паневропейска партия Волт за евровота.

Това стана ясно на пресконференция днес в морския град. На брифинга приства водачът на листата Настимир Ананиев и бургаският му колега Ивайло Илиев.

Волт ще следва прагматични политики за решаването на конкретни проблеми. От партията дават заявка за участие и в местните избори на есен, както и във всички предстоящи.

Волт има организации във всички европейски държави, а в 11 има и регистрирани партии. Според Настимир Ананиев тези избори са последни за ЕП в този формат.

Тези избори ще са последни по модела, който е в момента - всяка отделна държава да има отделна листа. От 2024 ще има една листа за целия ЕС и всички държави ще могат да гласуват“, заяви Ананиев.

Целта на изборите за Европейски парламент е Волт да сформира собствена група от 25 члена от минимум седем държави. 

Това ще даде възможност за образуване на първата Европейска транснационална група от една партия в рамките на Европарламента, което не е правено до момента и ще е основният лост за налагането на политиките на Волт.

„Дори и на хартия българите все още не се чувстваме като пълноценна част от Европейския съюз. Ние от Волт искаме всеки българин да се почувства европеец – с европейски доходи, европейско здравеопазване, европейско самочувствие“, заяви Ананиев.

Доходите ще бъдат гарантирани чрез възстановяване на икономически изостанали райони и насърчаване на иновациите във всички области.

Увеличаванена благосъстоянието на хората ще се постигне и чрез подкрепа на микро- и семейния бизнес чрез повишаване на прага на задължителната регистрация по ДДС и намаляване на административната тежест.

Волт защити потребителите от „томахавката“ на банките и кредиторите, съобщи Настимир Ананиев.

Става дума за незабавното изпълнение по чл. 417 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК). 

Въпросният текст в не малко случаи води до произвол и погазване на редица права от страна на частните съдебни изпълнители и съдилищата спрямо гражданите и третира длъжника като престъпник, който дори не може да се защити. 

Наказателните мерки срещу България са провокирани от петициите, с които бе засипана Европейската комисия. Представителят на партия Волт Светла Миланова беше сред допуснатите до изслушване и представяне на нарушенията на българския съд и законодателство по отношение на правата на потребителите.

Експертите прецениха, че има очевидно несъответствие и нежелание на нашите власти да приведат националното законодателство в съответствие със стандартите на ЕС.

Текст и снимка: Ирина ГЕНОВА

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови